Przywracanie ustawień fabrycznych w systemie wFirma.pl

Aby przywrócić ustawienia fabryczne w celu usunięcia danych z systemu wFirma.pl należy skorzystać z funkcji PRZYWRÓĆ USTAWIENIA FABRYCZNE.

Przywracanie ustawień fabrycznych w systemie wFirma.pl

Przywrócenie ustawień fabrycznych spowoduje wyczyszczenie danych na koncie danego podmiotu. Opcja ta dostępna jest jednak tylko z poziomu Administratora. 

Aby usunąć dane z systemu należy przejść do zakładki USTAWIENIA » BEZPIECZEŃSTWO » KOPIE ZAPASOWE.

Przywracanie ustawień fabrycznych - zakładka ustawienia

 

Następnie aby przywrócić ustawienia fabryczne należy kliknąć w opcję PRZYWRÓĆ USTAWIENIA FABRYCZNE.

Przywracanie ustawień fabrycznych - przywracanie

Przywracanie ustawień fabrycznych - zatwierdzenie wykonania operacji

Przed zatwierdzeniem wykonania akcji użytkownik informowany jest jakie dane zostaną usunięte podczas wykonywania operacji przywracania ustawień fabrycznych.

Funkcja przywracania danych firmy do ustawień fabrycznych usuwa większość danych firmy i na nowo tworzy domyślnie wpisy (m.in. serie numeracji, szablony dokumentów). Zachowany zostanie m.in. okres ważności pakietu, dodatki, licencja fiskalizatora, stan weryfikacji.

Podczas wykonywania operacji przywracania ustawień fabrycznych konieczne jest kliknięcie w przycisk RESETUJ DANE FIRMY

Przywracanie ustawień fabrycznych - zatwierdzenie wykonania operacji

Istnieje także możliwość wykonania kopii zapasowej przed wykonaniem operacji resetowania firmy poprzez zaznaczenie znacznika ZAPISZ KOPIĘ AKTUALNYCH DANYCH.

Przed zakończeniem operacji, przywracania ustawień faktycznych konieczne jest wprowadzenie hasła.

Przywracanie ustawień fabrycznych - autoryzowanie operacji